Veckans lista

Publicerad den 18 juni 2012 klockan 23:49 av Patrik Persson

… eller tummen upp för:
IFK Hässleholm, som slog Nosaby med 3-2 och biter sig kvar i serieledningen i trean. Jag var en av dem som var tveksam till att det här förstärkta juniorlaget skulle hålla, men våren går knappast att klaga på. Tio matcher – och ännu ingen förlust.

IFK Osby, som körde över Örkelljunga med förkrossande 8-0 i norra femman. Serieledarna fick dessutom oväntad hjälp av Vejby – som luggade Brunnby, Osbys guldkonkurrent, på två poäng.

Tosteberga Nymölla IF, som slog Wä med 2-0 i femman. Efter sex omgångar låg Tosteberga ohjälpligt sist i serien utan en enda seger. Efter Wä-segern har samma lag nu spelat sex matcher i rad utan att förlora.

Ifö/Bromölla IF, som har hittat vinnarspåret i damtrean. 6-1 mot Hörby senast för laget som nästan glömt hur det känns att förlora. Efter förlusten mot Stehag den 22 april har det  blivit åtta matcher i rad som slutat med seger eller oavgjort.

Fjälkinge IF, som bjöd på en målexplosion och besegrade Åhus IF med 8-2. Det mest spektakulära var inte att Fjälkinge gjorde åtta mål i en och samma match utan att en viss Mikael ”Grus” Andersson gjorde tre av målen. Jodå, målkungen, som fyller 43 år i år, är igång igen efter många års frånvaro och han har, som ni märker, inte glömt hur man gör mål.

… eller tummen ner för:
Kristianstads FF, som slutat vinna i ettan. 2-4 mot Trollhättan var ett nytt hårt bakslag och KFF har bara plockat två futtiga poäng på de fyra senaste matcherna. Att nyckelspelare som Emanuel Svensson snackar sig till en utvisning gör inte saken bättre.

VMA IK, som hade tidig ” julklappsutdelning” mot Höör och bjöd generöst på målen. Hasse Mattissons gäng hade 5-0 ett tag, det stannade visserligen vid 5-2, men VMA får nog spela lite klokare om det ska bli poäng i de kommande derbymatcherna mot Bromölla.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Perssons Fotbollsblogg så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fotbollsbloggen
Patrik Persson är en av Kristianstadsbladets mest populära bloggare. Han har spelat fotboll i bland annat Åhus HBK, Åsums BK och Fjälkinge IF, på meritlistan finns även ett par matcher med presslandslaget. Som sportjournalist har han följt den lokala fotbollen i över 20 år. Här på bloggen skriver han om fotboll på alla nivåer, från eliten till gärdsgårdsserierna.

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu