Veckans lista

Publicerad den 11 juni 2012 klockan 16:38 av Patrik Persson

… eller tummen upp för:
Yngsjö IF, som vann det prestigeladdade derbyt mot Åhus IF och förlängde en redan mäktig svit. Serieledarna i nordöstra femman har, som Bloggen poängterade i fredags, inte förlorat sedan 20 augusti förra året. Efter 1–0-segern mot Åhus IF har Yngsjö nu spelat 28 matcher (seriematcher och träningsmatcher) i rad utan förlust.

Everöds IF, som apropå sviter är på väg att bygga sin egen väg mot toppen i sexan. Efter en krisartad säsongsinledning har de senaste veckorna varit extremt framgångsrika. 4–2 mot Linderöd i onsdags och imponerade 2–2 mot serieledarna Vittskövle i lördags. Everöd är obesegrat i fem matcher i rad.

Glimåkra IF, som överraskade igen i fyran. 3–1 hemma mot seriösa topplaget Eslövs BK är förstås inget annat än en fin fjäder i hatten. Av bara farten är Glimåkra nu dessutom på rätt sida kvalstrecket. Glimåkra är faktiskt, med sina tre raka segrar, tillsammans med Tomelilla fyrans formstarkaste lag. Vem hade trott det för ett par veckor sedan?

Hässleholms IF, som är treans målfarligaste lag. Målpartyt stannade vid 8–1 mot Ronneby i lördags och många minns säkert 8–0-segern mot  Höör i mitten av förra månaden. HIF snittar nästan tre mål per match och seglade dessutom in som ny tvåa bakom rivalen IFK Hässleholm.

Vittsjö GIK, som fortsätter att hämta poäng och har en stående plats på listan. 2–1 mot Jitex senast och vårsäsongen har varit helt sagolik. När alla andra lag kroknar vägrar Vittsjö släppa kontakten med Tyresö och Malmö i guldracet. Nästa match är derbyt mot KDFF. 24 juni, 16.00 på Vilans IP. Missa inte det!

… eller tummen ned för:
Ifö/Bromölla IF, som är en oljetanker på drift i treans bottenträsk. Bottennappens bottennapp kom i lördags. 0–1 mot Sillhövda. Jumbolaget som tog sin första seger för säsongen. Ett Sillhövda som bara några dagar tidigare tappat en uppgiven lagkapten Fredrik Åkesson.

Kristianstads FF, som är inne i tung period i ettan. 0–1 hemma mot nykomlingen Utsikten, i något som kanske var säsongens sämsta insats, var ett tungt bakslag. Det var dessutom tredje matchen i rad utan seger. Nu väntar i tur och ordning Trollhättan borta, Örgryte hemma och Lunds BK. Det är nu det gäller…

 

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Perssons Fotbollsblogg så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.
 • AndersAndersson1963

  en liten fotnot angående Yngsjö, vi har inte förlorat nån seriematch hemma på Love Street End sedan den 25.e september 2010 (625 dagar sedan), då mot Everöds IF med 2-1, senaste tävlingsmatchen var kvalmatchen mot KSF Kosova, den 16:e oktober (603 dagar sedan)

  MvhGlassander

 • wanted90

  Vill ge en kommentar till artikeln om lilla Gärdscupen (men kommentarsfältet är stängt där).
  I inledningen av artikeln skriver man:

  ”I Lilla Gärdscupen finns ingen tabell, ingen sammanlagd vinnare. I
  stället ligger fokus på att ha kul både på och utanför fotbollsplanen.
  Segrar, poäng, tabeller och sånt är bannlyst från lilla Gärdscupen.”

  Det låter rimligt och som ett bra koncept! Varför skriver då KB senare i texten:

  ”I första matchen kör de över Åsums BK.”

  Och berättar även att resultatet i match två blir 2-2

  Känns som onödig information och nästan provokativt mot Gärdscupens koncept att resultaten inte spelar någon roll.

Fotbollsbloggen
Patrik Persson är en av Kristianstadsbladets mest populära bloggare. Han har spelat fotboll i bland annat Åhus HBK, Åsums BK och Fjälkinge IF, på meritlistan finns även ett par matcher med presslandslaget. Som sportjournalist har han följt den lokala fotbollen i över 20 år. Här på bloggen skriver han om fotboll på alla nivåer, från eliten till gärdsgårdsserierna.

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu