Kenny Bräck friad från fusk, Mats vann Sturuspsprinten och så drifting…

Publicerad den 18 april 2011 klockan 17:02 av tommy.svensson

Fuskbråket du inte fick se! I krigsrubriker berättar Aftonbladet på första sidan om något jättefusk och Kenny Bräck är den skyldige. Bläddrar snabbt fram till uppslaget, man har storyn över två sidor plus jättebild, riktigt usel dessutom på Indy 500-vinnaren. Vad är det då för fasansfullt fusk han har gjort sig skyldig till? Jo, den för mig helt okände roddaren Maria Brandin ansåg att Kenny använde armarna när man skulle åla sig under ett hinder i något fjantigt delmoment i Mästarnas Mästare. Sist i artikeln klargörs det tack och lov ” Kenny Bräck friades från anklagelserna…”
Hallå, hallå vad är det som står på? Är nästan säker på att Kenny inte haft så mycket mediautrymme hos Aftonbladet under sin aktiva karriär som nu. Glömde förstås så klart hans krasch, då fick han självklart också massor av spaltmeter hos kvällspressen. Men att fuska i detta töntprogram verkar vara jämförbart med ”Kungens kaffeflickor” ”Persbrandts kokain” eller andra historier som skakat om landet. Nu kräver jag att Aftonbladet följer upp det hela och kollar så att inte Kenny kör fusktrimmat i Midnattsolsrallyt…
Fick lite påbackning av min kollega som frågade om oljans livslängd i helgen. Han påminde mig om att det faktiskt var han som hade koll på Corvette klubbens besiktningsaktivitet i Kristianstad i lördags. Jag böjer mig!
Frågade i söndagsinlägget om någon vågade sätta emot på att Asfaltkungen Mats Andersson skulle vinna andra deltävlingen i RS-DM på Sturup? Ingen satte klokt nog emot och visst vann Mats. Men Ebbe Nilsson från Hässleholm kommer närmare och närmare och bara fem sekunder skiljde mellan Protonen och Golffyran. I övermorgon bär det av till Bilprovningen för Ebbe där den helt nya Kitcar Puman ska under luppen. När detta väl är klart då ska gapet bli ännu mindre tänker Ebbe och helst ska sekunderna hamna till hans fördel!
Måste även nämna B-föraren Joakim Lindh, bilhandlare från Hässleholm, som åkte in som trea totalt med sin BMW Compact. Starkt kört Jocke!
Lika starkt var det av lilla syster Viktoria som tog andra raka silverplatsen i C grupp E. Bara 1,6 sekunder skiljde till vinnaren Peter Larsson, Nästa gång på hemmaplan i Lille-Mats är det dags för Viktoria att kliva högst upp på pallen, så håll i hatten gubbar!
Var som sagt på Driftingtävlingarna i Bivaröd i söndags. Låt mig säga än en gång, detta är en motorsport jag har lite svårt att ta till mig. Men smaken är som baken, olika och för mig får man gärna bränna värdelösa däck en helg. Någon stor sport har jag dock svårt att se…
På plats fanns även moderata kommunalrådet i Hässleholm, Urban Widmark. Avslappat klädd i shorts och solglasögon följde han de vrålande och sladdande bilarna. Dagarna före hade han det tvivelaktiga nöjet att för media förklara hur dyr den nya idrottsanläggningen i Hässleholms skulle bli. Man hade räknat med 120 miljoner, fasansfullt mycket pengar i min värld, men notan slutade på 400 miljoner.
Lite dyrt, tyckte Widmark. Nu får man skrota planerna på fotbollsarenan för sextusen åskådare och banta den till fyratusen. Fyratusen, ungefär vad division tre laget IFK Hässleholm har under en hel säsong. Nu vill man göra plats för lika många per match. Är det jag som är dummare än vanligt eller?
Kanske Widmark var på Bivarödsfältet för att få idéer om hur han ska stötta Hässleholms MK? Får fotbollsklubbarna och friidrotten flera hundra miljoner, så kanske Wilke och gänget åtminstone kan få några lass grus till Snapphanerallyt. Det vore inte mer än rättvist, för klubben har verkligen satt kommunen på sportkartan med sina ideliga SM-arrangemang!

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Tommy Svenssons motorblogg så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.
 • http://profiles.google.com/kolozzeum Jörgen Nilsson

  Glöm för bövelen inte tiondelsfajten i voc B mellan Erik Andersson, Bengt Bondesson och oss (Forsrallyteam) på Sturup.
  När röken lagt sig segrade Erik, 0,2 sekunder före Bengt och 0,8 före oss.
  Det är tajt ibland. :)

 • Anonym

  Hej.
  Alltså inte bara i ”riktiga” Rally-VM som det är kamp om tiondelarna…
  Stort grattis till er alla tre!
  MVH
  Tommy
  PS: Är väl lika bra att även gratta SMK Hörbys Martin Andersson för segern i C-klassen med BMW:n. Vet inte om han har någon ”voodoo-modell” av 240:an kvar där hemma som han sticker nålar i för att ställa till djävulskap för mig framöver…DS

 • Anonym

  Denna artikel är i mitt tycke töntig, skriven av en töntig fotochef som inte verkar vara särskilt vass på det svenska språket, åtminstone inte skriftspråket.
  Det förefaller som att skribenten strävar efter att uppnå epitet som åsiktsmaskin, skjutjärnsjournalist eller dylikt. En sådan strävan blir lätt patetisk om det fattas verktyg i lådan. Det blir som att skjuta från höften – träffsäkerheten är begränsad. Fotografiet med den pompösa posen är i sammanhanget inte till någon hjälp, snarare stjälp.

 • Anonym

  Hej Sealine.
  Finns ett mycket enkelt sätt för dig att slippa dessa sura maguppstötningar. Klicka bort, det hade jag gjort om jag varit som du.
  Ha en Glad Påsk
  Den töntige…

 • Anonym

  Vi bilsportintresserade är ju lite töntiga. Vi tycker ju om att det byggs ett tionde ridhus, att kommunerna satsar stora pengar på slogans som ”vänligast i sverige”. Inte missunnar vi div 3 en anläggning av rang, och gärna med en projektledning till bygget som har varit med i lyxfällan.
  Vi töntiga älskar bara det vi håller på med, i ensamhet, utan någon som helst klapp på axeln. Ska för övrigt bli en trevlig tv kväll då det är lite rally på motors tv, om inte det blir nåt avbrott för att visa ett par uefa cup matcher från -89 och lite damcurling.

Motorbloggen
Kristianstadsbladets fotochef Tommy Svensson är tidningens mest populära bloggare. Han har varit intresserad av motorer sedan barnsben. Här bloggar han om bilar, trafik och motorsport på fyra hjul. Har du några frågor som rör bilar från 50-, 60- eller 70-talen kan kanske Tommy hjälpa till.
Mejla Tommy på: tommy.svensson@kristianstadsbladet.se


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu