Inte konstigt att det tar tid

Publicerad den 19 juni 2012 klockan 12:04 av robin.nilsson

Snurrar det namn i era huvuden också? Vi har danskar, norrmän, islänningar, bosnier, serber, montenegriner (tror det var rätt, va?) och till och med gott om svenska landslagsmän. Alla är de aktuella för IFK Kristianstad. Och även om inte alla stämmer, är jag övertygad om att IFK åtminstone kollat av intresset med långt fler spelare än vi kan föreställa oss.

Egentligen är det inte så konstigt att det här tar tid. Det här första silly season där IFK faktiskt gett sig ut på lite djupare vatten. Där man siktat in sig på färdiga spelare av europeisk klass. Spelare som snarare ser IFK som ett steg neråt i näringskedjan än tvärtom. Till skillnad från exempelvis en Mikkel Dons Schriver eller en Markus Olsson – eller egentligen vilken annan IFK-spelare som helst, med Lars Möller Madsen och Jesper Larsson som de självklara undantagen – som alla tog ett kliv uppåt när de kom till IFK.

Klart det tar tid när alla spelare helst vill till någon annan liga än den svenska och bara ser elitserien som sista utvägen. Det är kanske inget optimalt läge för IFK, men det är spelarnas marknad. Och agenternas marknad. Bara att tugga i sig, som favoriten Olof Lundh brukar säga.

Nu säger man sig vilja presentera ett namn i veckan och det låter ju fint och trevligt. Men det är också något man hört sedan veckan före SM-finalen. Jag har svårt att se att IFK-truppen är spikad före OS. Däremot hade ett nyförvärv eller två nog varit på sin plats.

***

Dan Beutler och/eller Jonas Larholm? Nja, när kollega Liljedahl snackade med Ola Lindgren i går fnös han bara åt de ryktena. Däremot satte Beutler själv fart på spekulationerna när han sa sig vara intresserad OM IFK skulle höra av sig. Vilken månadslön han i så fall förväntade sig nämnde han däremot aldrig…

Jonas Larholm lär, som Liljedahl också nämnde i dagens artikel, befinna sig i Frankrike. I alla fall av telefonsvararen att döma… Solar han på Rivieran eller ska han till franska ligan?

/Robin

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Handboll så godkänner du samtidigt våra regler.

Regler för kommentarer på våra bloggar

Välkommen att kommentera inlägg på våra bloggar!

Vi ser fram emot ett livligt meningsutbyte. I syfte att hålla en bra debattnivå har vi följande grundregler:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna
 • Visa respekt för övriga debattörer
 • Håll er till saken
 • Spamma inte: Fler än tre inlägg i en tråd betraktar vi som spam

Så här vill vi ha det:
 • Inlägg som är korta och koncisa, inte längre än 500 tecken.
 • Inlägg undertecknade helst med både för- och efternamn och gärna med bostadsort. (Några av inläggen kan komma att publiceras i papperstidningen, och då prioriteras inlägg som är undertecknade med namn.)

Det här accepterar vi inte:
 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera inlägg på bloggen.

Om du ser ett inlägg som bryter mot reglerna kan du göra oss uppmärksamma på det genom att använda knappen "Anmäl!" som finns vid varje debatt.

Bloggaren i sig har inget juridiskt utgivaransvar för dina kommentarer. Du är alltid personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Handbollsbloggen
Här bloggar Kristianstadsbladets Patric, Robin och Marcus Nilsson.

Namn: Patric Nilsson.
Ålder: 49 år.
På Kristianstadsbladet sedan: 1988.
Favoritord: Vinna.
Motto: Vem minns en tvåa.
Främsta handbollsmerit: Beachhandbollen med Bladetsporten. Vill minnas att jag höll nollan.
Största sportminne: Mina möten med Jörgen Persson och "Äpplet" i pingishagen och EM-segern -92 med Journalistlandslaget i fotboll.

Namn: Robin Nilsson.
Ålder: 27 år.
På Kristianstadsbladet sedan: Frilans sedan 2006. Anställd sedan 2011.
Favoritord: Förvisso.
Motto: Den dagen, den sorgen.
Främsta handbollsmerit: Nio finaler och sex guld i Åhus Beachhandboll.
Största sportminne: HIF:s SM-guld 2011 var stort. För egen del är det nog när vi vann en stor handbollsturnering i Barcelona som A-pojkar. Det var riktigt häftigt.

Namn: Marcus Nilsson.
Ålder: 37 år.
På Kristianstadsbladet sedan: Började som resultatinsamlare under tidigt 90-tal, senare frilansare och fast anställd sedan 2006.
Favoritord: "Eller hur…"
Motto: Tiga är silver, tala är guld.
Främsta handbollsmerit: Spelade knappt en säsong med IFK Kristianstad i tidiga tonåren och jag var ett riktigt kantunder – om man leker tvärt-om-leken…
Största sportminne: Som aktiv: Straffsegern mot Örgryte med KFF:s P16 i SM-slutspelets åttondelsfinal. Framför TV:n: Fotbolls-VM 1994 och Liverpools CL-bragd 2005.


Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu